Duurzame leningen voor energiebesparing

Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen

Een geïsoleerde woning zorgt ervoor dat het steeds aantrekkelijker wordt om jouw huis elektrisch te verwarmen met onze infrarood panelen. In onze laatste blog stonden wij stil bij de verschillende duurzaamheid subsidies. In deze blog staan we nu stil bij de duurzame leningen.

 

Duurzame leningen in jouw gemeente

Gemeenten bieden soms duurzame leningen met aantrekkelijke voorwaarden aan om huizen energiezuinig te maken. Bijvoorbeeld voor dak-, vloer- en gevelisolatie en ook voor HR++ glas. 

De leningen zijn minimaal €2.500,00 en kunnen oplopen tot €25.000,00. De leningen zijn ook rentevast en hebben een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar. Van de ontvangen lening mag maximaal 75% besteed worden aan zonnepanelen en/of thuisbatterijen. De overige 25% dient uit te worden gegeven aan een andere maatregel die op de maatregelenlijst staan.

Meer informatie vind je op www.energiebespaarlening.nl. Ben je benieuwd of jouw gemeente wel duurzame leningen heeft en welke leningen dat zijn? Op de site van SVn kun je eenvoudig je gemeente opgeven en zie je de mogelijkheden.

 

Hypotheek

Naast duurzame leningen is er ook een hele hoop mogelijk met de eigen hypotheek. Je kunt een hogere hypotheek nemen of een duurzame hypotheek. 

 

Hogere hypotheek 

De maximale hoogte van de hypotheek hangt van jouw inkomen. Maar sta je op het punt een huis te kopen en wil je dan ook investeren in een duurzame maatregel of sta je op het punt om een energiezuinige woning te kopen, dan is het mogelijk om hogere hypotheek te krijgen. 

De extra verhoging van de hypotheek is maixmaal €9.000,00. Dat geldt ook voor een woning met energielabel A++ of een EPC van 0,6. 

Wanneer het gaat om een nul-op-de-meterwoning met een energieprestatiegarantie voor minimaal 10 jaar, dan kun je tot maximaal €25.000,00 boven op de hypotheek krijgen. Is er geen energieprestatiegarantie afgegeven, dan kun je maximaal €15.000,00 bij lenen.

Een vereiste is wel dat het gezinsinkomen minimaal €33.000,00 is. 

 

Duurzame hypotheek

Sommige banken bieden de mogelijkheid om een duurzame hypotheek te nemen. Zo is het mogelijk om bij Florius en bij de ABN AMRO een duurzame hypotheek te nemen voor minimaal €5.0000,00 en maximaal €25.000,00. De looptijden variëren van 5, 10 tot 15 jaar met een rentevaste periode zo lang als de looptijd. 

Verder is er de verduurzamingshypotheek van ASR  en is er ASN Duurzaam Wonen. De hypotheek van ASR heeft een looptijd van 15 jaar met een mimum van € 25.000. Het is mogelijk om te kiezen tussen een variabele rente of een vaste rente. Er wordt geen risico-opslag in rekening gebracht en het bouwdepot is 24 maanden geldig.

Bij ASN kun je minimaal € 2.500 en maximaal € 30.000 voor het verduurzamen ven je woning krijgen. De rente is laag en je krijgt rentekorting als je ook bij ASN een hypotheek hebt. Ook hierbij is het bouwdepot 24 maanden geldig. 

 

Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's)

Voor de VvE's zijn er ook allerlei verschillende manieren om te kunnen verduurzamen. Wij maken onderscheid tussen de eigen bijdrage van de VvE-leden en duurzame lening.

 

Eigen vermogen VvE

De leden van de VvE betalen een bijdrage voor het onderhouden van de VvE. De VvE kan hierdoor zelfs eigen vermogen opbouwen. Met dit eigen vermogen kunnen duurzame maatregelen worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk dat de VvE een eenmalige bijdrage vraag van de leden, die dat weer financieren vanuit hun spaargeld. 

Verder spelen de afspraken die je hebt afgestemd met jouw VvE een rol. Het kan zijn dat je toestemming nodig hebt voor het uitvoeren van een duurzame maatregelen die gefinancieerd wordt door het eigen vermogen van de VvE. 

 

Lening voor de VvE

Duurzame leningen zijn er niet alleen voor wooneigenaren, maar ook voor VvE's. Deze leningen kunnen maximaal €65.000,00 per wooneenheid zijn. Er zijn wel een paar eisen. De VvE moet minimaal acht leden hebben en de lening moet minimaal €25.000,00 zijn. 

De looptijd varieert en de rente is vanaf 2,1%. Ook is het minimum aflosbedrag €250,00. 

Meer informatie is te vinden op de website van het nationale warmtefonds, www.energiebespaarlening.nl.

 

Subsidie voor infrarood panelen en elektrische vloerverwarming

Bij Cleanheating focussen wij ons op het verwarmen met infrarood. Helaas zijn er geen subsidies voor elektrische vloerverwarming en infrarood panelen. 

Onze infrarood panelen staan wel op de EIA-lijst. EIA staat voor energie investeringsaftrek. Hierover lees je meer in een andere blog van ons.

 

Energie besparen

Het doel van verduurzamen doen we niet zo zeer om de opwarming van de aarde te voorkomen, maar om met zo min mogelijk energie een fijne leefstandaard te realiseren. 

Advies inwinnen om te verduurzamen? Je bent bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag om eenvoudig te verduurzamen, wij staan daar ook voor.

Neem contact met ons op. Via onderstaande knop of stuur ons een mail naar info@cleanheating.eu (onze reactie kan mogelijk in de spam terecht komen).

Deel het

Cleanheating is er voor jou

Wij zijn er voor jou, maar jij blijft in controle. Zo eenvoudig is het, zo eenvoudig zijn wij.