200 miljoen euro voor aardgasvrij maken van je huurwoning

Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen

Het kabinet trekt 200 miljoen euro uit voor het aardgasvrij maken van 55.000 huurwoningen. Verhuurders met woningen in wijken met een bestaand warmtenet en een verouderd aardgasnet komen voor deze subsidie in aanmerking.

Het geld is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor het verleggen van leidingen, het weghalen van cv-ketels en het aanleggen van nieuwe aansluitingen. Dat geldt ook voor woningen die al gedeeltelijk op een warmtenet zijn aangesloten.

 

Aanvraag indienen

De regeling gaat op 1 mei in. Verhuurders kunnen hun aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Dit is goed nieuws voor de huurders. Daar waar wij alleen overspoeld worden met het corona-nieuws, is het soms lastig om ook ander nieuws te volgen. Ik hoop zo iedereen op de hoogte te brengen.

 

De grootste gasverbruikers in huis

Het gros van het gasverbruik gaat op aan het verwarmen van het huis (70-75%). De rest gaat naar douchen (20%) en het koken (5%). Van alle huizen 7,9 miljoen (CBS, 2019) in Nederland maakt 95% gebruikt van aardgas voor het verwarmen.

 

Zo dragen wij ons steentje bij

Met Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen maken wij woningen aardgasvrij, waar de focus ligt op de warmte vraag. Hoe verwarm je aardgasvrij en hoe complex is dat? Zoals de naam al doet vermoeden, doen wij dit op een eenvoudige manier. Een volledig elektrisch verwarmde woning hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn.

Op deze manier dragen wij ons steentje bij. Samen met ons een steentje bijdragen?

 

Deel het

Cleanheating is er voor jou

Wij zijn er voor jou, maar jij blijft in controle. Zo eenvoudig is het, zo eenvoudig zijn wij.