Elektrisch bijverwarmen

Op zoek naar een extra bijverwarming voor thuis? Snel, eenvoudig en gezond bijverwarmen? Dat kan!

Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen

Op zoek naar een extra bijverwarming voor thuis? Snel, eenvoudig en gezond bijverwarmen? Dat kan! In deze blog vertellen wij je alles over elektrisch bijverwarmen met infrarood en waarom je niet moet bijverwarmen met een convectieverwarming.

 

Gas of elektrisch

Een frisse ruimte inlopen of een ruimte waar een bijverwarming niet zou misstaan. We kennen het. De oplossing om de ruimte snel op te warmen zonder de hoofdverwarming aan te zetten, is  het gebruiken van een bijverwarming. In het kader van duurzaamheid, is een bijverwarming op gas geen optie meer. Ook wil het kabinet van het gas af. Dus is elektrisch bijverwarmen the way to go.

 

Convectie of infrarood verwarmen

Nu het duidelijk is dat de voorkeur uitgaat naar een elektrische bijverwarming, is de vraag wat voor soort elektrische bijverwarming de voorkeur heeft. Een convectieverwarming of een infrarood verwarming? 

 

Convectie

De convectieverwarming is algemeen bekend. Veel van onze huizen hebben een radiator met  een cv-ketel, die verwarmt doormiddel van convectie. Het principe achter de convectieverwarming is dat de lucht verwarmd wordt. Hierdoor wordt het binnen warm.

Een nadeel van convectie is dat de lucht circuleert wat zorgt voor opdwarrelend stof. Verder kan de warmte heel makkelijk ontsnappen als er een raam of een deur open gaat. 

 

Infrarood

Infrarood is een andere manier van verwarmen. Ondanks dat infrarood niet heel bekend is, ervaren wij vaak de warmte van infrarood. Dit komt doordat de zon ook verwarmt doormiddel van infrarood. Infrarood straalt geleidelijk over de ruimte en verwarmt niet de lucht, maar de objecten en de mensen. Hierdoor wordt er geen warme lucht gecreëerd en ontstaat er geen luchtcirculatie.

Er zijn verschillende soorten infrarood. De meest bekende vorm van infrarood verwarming is die met de rode gloed, wat vaak bij terrassen te zien is. Deze verwarmen doormiddel van korte golf infrarood: heel intens en sterk. 
Een ander soort infrarood verwarming is de lange golf infrarood. Deze heeft geen rode gloed, is natuurlijker en voelt net als de zon. De zon verwarmt namelijk doormiddel van lange golf infrarood. Fijn, aangenaam en gezond.

 

Meer over infrarood vind je op:

 

Elektrisch bijverwarmen met infrarood

Bijverwarmen met infrarood is een aangename, gezonde manier van verwarmen. Bij Cleanheating hebben wij panelen die verwarmen doormiddel van infrarood. Deze panelen zijn daarnaast heel eenvoudig te installeren. De panelen hebben een snoer van 2 meter lang en doormiddel van de stekker kan het paneel gewoon eenvoudig van stroom worden voorzien door de stekker eenvoudig in het stopcontact te pluggen. Makkelijker kan haast niet. 

 

De ideale elektrische bijverwarming.

 

Voor de thuiswerker

Nu wij door de coronamaatregelen grotendeels van onze tijd thuiswerken en de koude en kortere dagen er weer aankomen, is een infrarood bijverwarming ideaal om een aangename werkplek te creëren. 

Door gebruik te maken van onze infrarood panelen kun je jouw werkplek eenvoudig bijverwarmen zonder de centrale verwarming aan te zetten. Gewoon locatiegericht verwarmen, wat weer voorkomt dat je onnodige ruimtes gaat verwarmen. Op deze manier ga je een stuk efficiënter om met jouw energieverbruik, wat weer goed is voor de portemonnee. 

 

Wil jij ook een infrarood paneel als bijverwarming in huis? Stuur ons een bericht en laat je adviseren!

Of 

Deel het

Cleanheating is er voor jou

Wij zijn er voor jou, maar jij blijft in controle. Zo eenvoudig is het, zo eenvoudig zijn wij.