Een goede werkplek is een gezonde werkplek

Om jouw werk zo goed mogelijk uit te voeren, is een goede werkplek wel zo prettig. Een goede werkplek is ook een gezonde werkplek. 

Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen

In deze blog leggen wij duidelijk uit hoe eenvoudig een gezonde werkplek eenvoudig gecreëerd kan worden. Ook nemen wij een stukje duurzaamheid mee, want dat heeft de toekomst. Dus een goede werkplek, is niet alleen een gezonde werkplek, maar ook een volledig elektrische werkplek.

 

Kantoorpanden

Bedrijfspanden worden vaak verwarmd door grote installaties die warme lucht de ruimte in blaast. Er hoeft maar een deur of raam open te gaan en de warme lucht verdwijnt dan weer. Dat wekt irritatie op en is niet een efficiënte manier van verwarmen. Daarnaast stijgt warme lucht en in bedrijfspanden moeten de werkplekken juist warm zijn.

 

Gewoon efficiënt

Door het opstijgen van de warmte, moet er meer warme lucht geblazen worden om de gehele ruimte te verwarmen. Niet heel efficiënt. Locatiegericht verwarmen klinkt niet alleen efficiënt, dat is het ook!

Bij Cleanheating helpen wij met het efficiënt verwarmen van bedrijfspanden. Dit doen wij doormiddel van onze infrarood panelen. Deze panelen verwarmen doormiddel van straling. Door infrarood panelen alleen daar te plaatsen waar men ook daadwerkelijk aan het werk is, wordt er efficiënt verwarmd. Het enige dat verwarmd wordt zijn de mensen en objecten in de ruimte en niet de lucht. Er gaat dus geen energie verloren aan het onnodig verwarmen van de lucht, welke opstijgt.

 

Noot: opstijgende lucht zorgt voor fijnstof circulatie. Dat is niet prettig voor mensen met gevoelige luchtwegen. Door te verwarmen met infrarood voorkom je juist dat fijnstof circuleert en dus dat de werknemers de stoffen inademen.

 

Werkplekken

De ideale werktemperatuur in kantoren is altijd lastig te creëren. Dit komt doordat de ruimte groot is, de ene werknemer zit dicht bij de radiator/verwarming en de ander juist weer niet.

Infrarood panelen kunnen een uitkomst bieden. Met de panelen kun je heel efficiënt locatiegericht verwarmen. Bijvoorbeeld, alleen waar de mensen aan het werk zijn. Hierdoor voorkom je het onnodig verwarmen van plekken. Ook dat draagt bij aan het verminderen van de kosten.

 

Slim inzetten

Zijn er vergaderruimtes aanwezig en gebruik je die maar een paar uur per dag? Infrarood panelen kunnen hier een slimme en eenvoudige oplossing voor zijn. Mede door het karakter van de infrarood panelen worden de vergaderruimtes alleen verwarmd wanneer dat nodig is. De verwarming staat maar een paar uur aan in plaats van dat de ruimte onnodig wordt verwarmd.

 

Installatie

De infrarood panelen zijn heel eenvoudig te installeren dankzij het plug-and-play montage systeem. Het enige wat nodig is, is stroom.

Infrarood

Meer weten over infrarood? Lees meer op onze wat is infrarood pagina.

 

Fiscaal voordeel

Wij hebben ons ingezet om de infrarood panelen op de energie-investeringsaftrek (EIA) lijst te krijgen. Zo is het aanschaffen van infrarood panelen niet alleen duurzaam, maar ook fiscaal voordelig. De EIA is een soort van subsidie van de overheid om duurzame investeringen te stimuleren. Alleen krijg je hierbij niet het geld vóór de investering, maar pas na de investering.

Lees meer over de fiscale voordelen in ons ander artikel.

Deel het

Cleanheating is er voor jou

Wij zijn er voor jou, maar jij blijft in controle. Zo eenvoudig is het, zo eenvoudig zijn wij.