Subsidie energiebesparing eigen huis, SEEH

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus 2019 voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis, SEEH, aan!

Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen

De SEEH

Ben jij van plan om twee of meer isolatie maatregelen uit te voeren? Dan heb jij als eigenaar of bewoner mogelijk recht op subsidie energiebesparing eigen huis. Ook wel de SEEH genoemd. 

Bron: RVO. Voor volledige toelichting en alle benodigde documenten zie de website van de Rijksoverheid. 

 

Budget SEEH

Het budget voor de SEEH is niet onneindig, maar wel heel veel geld. De overheid heeft €84 miljoen beshikbaar gesteld om zo energiebesparende maatregelen te stimuleren. 

Er zijn al 17.000 mensen een subsidie aanvraag hebben ingediend daarvan is €18,5 miljoen uitgekeerd en €34,8 miljoen aangevraagd. Er is dus nog €64,5 miljoen over. 

Zie de afbeelding hieronder voor een visuele presentatie van het budget. 

Berekening 

Rijksoverheid heeft een rekentool beschikbaar gesteld om de subsidie vooraf inschatten. Dit doe je met de rekentool. Sla deze wel eerst op op jouw computer. De rekentool werkt niet op een IOS-platform (Apple).

De subsidie voor energiebesparende maatregelen bedraagt maximaal €10.000 per woning. Maar voer je zeer energiezuinig maatregelen uit, dan bedraagt de subsidie maximaal €15.000 inclusief een bonusbedrag.

 

Aanvragen van de subsidie 

Je kunt de subsidie eenvoudig online aanvragen. Wel zijn er wat eisen zodat de Rijksovheried fraude tegen kan gaan. Wees dus goed voorbereid.

Om bij de voorbereiding te helpen is er een stappenplan Aanvraagproces SEEH eigenaar én bewoner. Vergeet ook niet de voorwaarden te controleren. Heb je liever dat iemand anders de aanvraag voor jou regelt? Deze persoon moet je dan eerst machtigen. Machtigen doe je met het  formulier Machtiging intermediair subsidies. Je hoeft de machtiging niet mee te sturen met jouw aanvraag, maar bewaar dit formulier wel goed.

Je kunt als wooneigenaar / bewoner ook een uitvoerend bedrijf machtigen.

 

Gemachtigd als bedrijf?

Ben jij als een uitvoerend bedrijf (bouwbedrijf) gemachtigd door een wooneigenaar of bewoner? Log dan in met jouw KVK-nummer via eHerkenning. Nog geen eHerkenningsmiddel? Vraag dit dan eerst aan. Houd rekening met een levertijd van minimaal enkele dagen. eHerkenning heeft verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Voor deze regeling is niveau 1 vereist, de goedkoopste optie

Bij de aanvraag vragen wij naar jouw woningtype. Deze woningtypen staan beschreven op de pagina Woningtypen eigenaar én bewoner.

Let op: De subsidie voor het maatwerkadviesrapport is niet los aan te vragen. Deze subsidie vraag je altijd samen met de subsidie voor energiebesparende maatregelen aan.

 

Na de aanvraag

Direct na de subsidieaanvraag krijg je een ontvangstbevestiging per e-mail. Je vindt de bevestiging ook terug als je weer inlogt bij het eLoket. Kijk dan onder Berichten. Is jouw aanvraag goed gekeurd, dan krijg je een beslissing per post. Deze ontvang je uiterlijk binnen 13 weken na jouw aanvraag. Rijksoverheid kan controleren of de uitgevoerde maatregelen aan de kwaliteitseisen voldoen.

 

Handhaving

RVO bewaakt de rechtmatige verstrekking van de subsidie en kan de uitvoering van de maatregelen op locatie controleren. Wanneer zij vermoeden dat er fraude is gepleegd, doen ze direct aangifte van oplichting en/of valsheid in geschrifte bij het Openbaar Ministerie. Ook wordt wij de subsidie meteen terug gevorderd als deze onterecht is ontvangen.

Bewaar dus al jouw documenten over de SEEH zorgvuldig (inclusief die over het maatwerkadvies). Je bent verplicht deze administratie 5 jaar te bewaren. Tijdens deze 5 jaar kunnen onze inspecteurs jouw woning controleren.

 

Tot slot

Een heel proces, maar wel handig en prettig dat de overheid jouw beloont met financiële steun.

Succes en samen naar een duurzamere wereld!

 

Onze rol

Wij bij Cleanheating helpen mensen eenvoudig van het gas af. Dit doen wij door de grootste verbruikers aan te pakken. Namelijk de verwarming en de warmwater voorziening. 

Een gratis en vrijblijvend gesprek ontvangen? Neem dan contact met ons op door op onderstaande button te drukken. 

Deel het

Cleanheating is er voor jou

Wij zijn er voor jou, maar jij blijft in controle. Zo eenvoudig is het, zo eenvoudig zijn wij.